Biografie

Musin Igor Nikolaevich werd geboren op 3 april 1936 in een familie van leraren. Zijn vader Nikolai Slobodenyuk doceerde natuurkunde en wiskunde, en zijn moeder, Musina Margarita Ivanovna, was een leraar in de Russische taal.

Igor leerde vroeg lezen en schrijven, en sinds zijn jeugd hield hij erg van tekenen. Maar om een ​​professionele kunstenaar te worden, werd hij door oorlog verhinderd. Tijdens de oorlog verloor hij zijn ouders en kwam hij terecht in een weeshuis.

Igor ontving de opleiding van een mijningenieur. Hij werkte meer dan 35 jaar in de kolenmijnen van Donbass. Hij hield zijn verplichte militaire dienst voor vier jaar bij de Pacifische Vloot. Daar was hij was roerganger op het eerste atoomschip. De liefde voor de vloot behoudt hij zijn hele leven. In 1960 verhuisde hij naar Donetsk.

Al meer dan 50 jaar was zijn vrouw Galina zijn trouwe assistent in al zijn zaken. Ze brachten een dochter Svetlana en zoon Alexander groot. Ze hebben drie kleinkinderen en een achterkleindochter.

Sinds augustus 2014 woont hij samen met zijn dochter in België. Hij is dol op schaken. Hij is lid van verschillende schaakclubs en neemt deel aan diverse schaakkampioenschappen. Hij schrijft poëzie en proza, en publiceert zijn eigen boeken.